HTML

Ízvilág - Főzzünk egyszerűen, finoman...

Magamról azt tudnám elmondani, hogy egész fiatalon szenvedélyem lett a sütés, főzés. Egy átlagos anyuka vagyok három kamasz gyerkőccel és egy nagyon ínyenc cukrász pasival megáldva, akik szeretnek kihívások elé állítani. Igazság szerint nem bánom. Ezt a blogot azért hoztam létre, mert tudom, hogy a főzés nem mindig egyszerű dolog. Nincs olyan ember akinek mindig minden tökéletesen sikerül. Próbálom a legegyszerűbben, és érthetően leírni, hogy mit hogyan csinálok, hogy akik kezdők azoknak se menjen el a kedvük a főzés örömétől. Mert valljuk be őszintén, nem mindig egyértelműek a receptek egy kezdőnek. Ajánlom mindenkinek az oldalamat, kezdőknek és a kihívást kedvelőknek egyaránt.

Friss topikok

Linkblog

"Túró Rudi" palacsinta tortája

Verbeva 2010.03.15. 18:41

Ez a torta úgy született, hogy kisfiam 13 éves lett. Az Ő kívánsága annyi volt, hogy a tortája palacsinta torta legyen! Törtük a párommal a fejünket, hogy milyen töltelék volna jó ahhoz, hogy mégis ténylegesen tortára emlékeztessen. Igazság szerint menet közben állt össze a kép, és igazi családi munka volt. A tésztát én kevertem, a párom kislánya kisütötte, a töltelék totál közös, a csoki persze apa érdeme. Szerintem nagyon finom volt. Ezt az is bizonyítja, hogy semmi nem maradt belőle!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Desszert palacsinta tészta - 18db:

110g liszt

1/4 kk só

2 ek olaj

250 ml tej

4 ek szódavíz /szénsavas ásványvíz is megteszi/

1 tojás

1/2 kk vanília aroma, vagy 1 csomag vanílilás cukor

 

A lisztet és a sót átszitáljuk, belekeverjük az olajat, tejet és a vizet. Felverjük a tojást és a keverékhez adjuk, a vanília aromával együtt. Addig keverjük, míg sima folyékony tésztát nem kapunk. Forró, enyhén kiolajozott palacsintasütőbe kb 3 evőkanálnyi tésztát rakunk, majd 1,5 perc után megfordítjuk.

Az így kapott palacsintákat félretesszük és teljesen kihűtjük.

Közben elkészítjük a tölteléket:

50 dkg túró /szitán áttörve!/

250 g mascarpone sajt

1 citrom reszelt héja

8 púpozott ek porcukor /ezen lehet változtatni/

1 db vanília aroma

1,5 dl tejszín

A hozzávalókat alaposan összekeverjük, majd jól lehűtjük. Egy kihűlt palacsintát egy zsírpapírra helyezünk, majd vékonyan megkenjük a lehűtött töltelékkel. Ezt a műveletet addig folytatjuk, míg el nem fogy a palacsinta. Az utolsó darab tetejét már nem kenjük meg. Egy kis tölteléket viszont hagyjunk, mert a "torta" széle láthatóan nem egyenletes. Ezeket az apró mélyedéseket a megmaradt töltelékkel korrigáljuk, oly módon, hogy óvatosan körbekenjük az oldalát. Ismét hideg helyre tesszük, s közben 250 g étcsokoládét /én sima táblás tejcsokit használtam, de így kb 2 ek kakaóporral sötétíteni kell a színét!/ megolvasztunk, majd a hűtött torta tetejére öntjük, elsímítjuk és hagyjuk, hogy az oldalára is lecsurogjon. Amikor teljesen megszilárdult a csokimáz, óvatosan egy hosszú pengéjű késsel alányúlva áttesszük egy tányérra. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr671841885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása