HTML

Ízvilág - Főzzünk egyszerűen, finoman...

Magamról azt tudnám elmondani, hogy egész fiatalon szenvedélyem lett a sütés, főzés. Egy átlagos anyuka vagyok három kamasz gyerkőccel és egy nagyon ínyenc cukrász pasival megáldva, akik szeretnek kihívások elé állítani. Igazság szerint nem bánom. Ezt a blogot azért hoztam létre, mert tudom, hogy a főzés nem mindig egyszerű dolog. Nincs olyan ember akinek mindig minden tökéletesen sikerül. Próbálom a legegyszerűbben, és érthetően leírni, hogy mit hogyan csinálok, hogy akik kezdők azoknak se menjen el a kedvük a főzés örömétől. Mert valljuk be őszintén, nem mindig egyértelműek a receptek egy kezdőnek. Ajánlom mindenkinek az oldalamat, kezdőknek és a kihívást kedvelőknek egyaránt.

Friss topikok

Linkblog

Csokis mousse

Verbeva 2010.03.13. 21:31

Hozzávalók:

220g habcukor /mályvacukor/

300g étcsokoládé

7dkg vaj

4 ek forró víz

1 tk vanília aroma

250ml tejszín

1 cs habfixáló

 

Egy edényben a vajat, habcukrot és csokoládét a forró vízzel addig melegítjük míg teljesen felolvad, és egyenletesen síma lesz. Belekeverjük a vanílía aromát, és néhány határozott mozdulattal a kemény habbá vert tejszínhabot. Az így kapott lágy habos krémet poharakba kanalazzuk, hűtőbe tesszük. Csak csoki imádóknak!! Nagyon tömény!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr311837634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása