HTML

Ízvilág - Főzzünk egyszerűen, finoman...

Magamról azt tudnám elmondani, hogy egész fiatalon szenvedélyem lett a sütés, főzés. Egy átlagos anyuka vagyok három kamasz gyerkőccel és egy nagyon ínyenc cukrász pasival megáldva, akik szeretnek kihívások elé állítani. Igazság szerint nem bánom. Ezt a blogot azért hoztam létre, mert tudom, hogy a főzés nem mindig egyszerű dolog. Nincs olyan ember akinek mindig minden tökéletesen sikerül. Próbálom a legegyszerűbben, és érthetően leírni, hogy mit hogyan csinálok, hogy akik kezdők azoknak se menjen el a kedvük a főzés örömétől. Mert valljuk be őszintén, nem mindig egyértelműek a receptek egy kezdőnek. Ajánlom mindenkinek az oldalamat, kezdőknek és a kihívást kedvelőknek egyaránt.

Friss topikok

Linkblog

Diós rakott kifli

Verbeva 2010.02.28. 14:38

Hozzávalók:

4-5 db száraz kifli

500 ml darált dió

1 l tej

6 ek cukor

2 cs vaníliás pudingpor

1 kk mézeskalács fűszerkeverék

mazsola tejben beáztatva

 

A kiflit felkarikázom, majd felét egy tálba rakom. A dió felével megszórom, majd ízlés szerint a beáztatott mazsolával. Jöhet rá a maradék kifli. A tejet a pudingporral, a mézeskalács fűszerrel és a cukorral elkeverem, majd a kiflire locsolom. A tetejére szórom a maradék diót, és 180 fokon addig sütöm, míg a tejet felszívja a kifli és a teteje szép pirosra sül.

 

 

                                                                                 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr541797051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása