HTML

Ízvilág - Főzzünk egyszerűen, finoman...

Magamról azt tudnám elmondani, hogy egész fiatalon szenvedélyem lett a sütés, főzés. Egy átlagos anyuka vagyok három kamasz gyerkőccel és egy nagyon ínyenc cukrász pasival megáldva, akik szeretnek kihívások elé állítani. Igazság szerint nem bánom. Ezt a blogot azért hoztam létre, mert tudom, hogy a főzés nem mindig egyszerű dolog. Nincs olyan ember akinek mindig minden tökéletesen sikerül. Próbálom a legegyszerűbben, és érthetően leírni, hogy mit hogyan csinálok, hogy akik kezdők azoknak se menjen el a kedvük a főzés örömétől. Mert valljuk be őszintén, nem mindig egyértelműek a receptek egy kezdőnek. Ajánlom mindenkinek az oldalamat, kezdőknek és a kihívást kedvelőknek egyaránt.

Friss topikok

Linkblog

Málnás mascarpone pite

Verbeva 2010.03.13. 21:23

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

 

Tészta: Alap recept szerint, lásd a barackos piténél.

Töltelék:

250g mascarpone sajt

1kg málna

250ml tejszín

1 cs habfixáló /kis csomag/

4 ek porcukor

1 ek zselatin

4 ek víz

 

Az alaprecept szerint a tésztát elkészítjük, 5-10 percre mélyhűtőbe tesszük, majd a pite formát kibéleljük vele. Villával megszurkáljuk a tésztát, és 180 fokos sütőben kb 15 perc alatt készre sütjük. Közben a málnát pépesre törjük, (én krumplinyomót használtam) hozzákeverjük a porcukrot és a mascarpone sajtot. Egy kis lábasban a zselatint a vízzel addig melegítjük míg felolvad, pár percig hűtjük. Közben a tejszínhabot a habfixálóval keményre verjük. A málnás keverékhez lazán hozzákeverjük a tejszínhabot, és a zselatint. A krémet a kihűlt vajas kosárba töltjük, és egy órára hűtőbe rakjuk. Ha lehűlt és a krém megdermedt díszítjük a tetejét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr51837616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása