Hozzávalók:
Tészta: Alap recept szerint, lásd a barackos piténél.
Töltelék:
250g mascarpone sajt
1kg málna
250ml tejszín
1 cs habfixáló /kis csomag/
4 ek porcukor
1 ek zselatin
4 ek víz
Az alaprecept szerint a tésztát elkészítjük, 5-10 percre mélyhűtőbe tesszük, majd a pite formát kibéleljük vele. Villával megszurkáljuk a tésztát, és 180 fokos sütőben kb 15 perc alatt készre sütjük. Közben a málnát pépesre törjük, (én krumplinyomót használtam) hozzákeverjük a porcukrot és a mascarpone sajtot. Egy kis lábasban a zselatint a vízzel addig melegítjük míg felolvad, pár percig hűtjük. Közben a tejszínhabot a habfixálóval keményre verjük. A málnás keverékhez lazán hozzákeverjük a tejszínhabot, és a zselatint. A krémet a kihűlt vajas kosárba töltjük, és egy órára hűtőbe rakjuk. Ha lehűlt és a krém megdermedt díszítjük a tetejét.